Wanneer is er sprake van houtrot?

Houtrot ontstaat doordat het hout voor een langere tijd aan vocht wordt blootgesteld. Om hout te laten rotten is er een vochtpercentage van 20% nodig. Wij komen voornamelijk houtrot tegen waar het hout een langere periode in aanraking is gekomen met water. Houtrot zorgt ervoor dat het hout zacht wordt. Het is dan ook heel makkelijk om het hout te beschadigen dat rot is. Wij raden dan ook aan om bij houtrot snel in te grijpen. Door houtrot reparatie zorgt u ervoor dat het overige hout niet aangetast wordt.

Onze behandeling van houtrot

Tijdens houtrot reparatie zullen wij in eerste instantie het zachte hout verwijderen. Als het hout aangetast is door houtrot zal dit verwijderd moeten worden. Wanneer het rotte hout is verwijderd, is het belangrijk om het hout goed te laten drogen. Als het hout droog genoeg is zullen wij de uiteinden van het hout behandelen. Als dit niet behandeld wordt met houtrotstop, zal het gezonde hout verder rotten. De houtrotstop zal de schimmels en organismen doden die de houtrot veroorzaken. U zult merken dat na de behandeling het hout harder is geworden. Als dit proces is afgerond kunnen de gaten die ontstaan zijn door houtrot, opgevuld worden en is de houtrot reparatie klaar.

Interesse in houtrot reparatie? Wij zijn werkzaam in Gendt, Bemmel, Huissen, Doornenburg, Oosterbeek, Velp, Westervoort, Elst en Arnhem.

Houtrot Reparatie

Houtrot reparatie door onze vakman

Onze vakman kan bij u langs komen en uw hout inspecteren. Deze zal kijken naar in welke mate het hout rot is. Als in kaart is gebracht voor hoeveel hout houtrot reparatie nodig is, kan onze vakman een schatting geven over hoe lang de houtrot reparatie duurt. Vervolgens kunnen wij een offerte geven voor de houtrot reparatie.

Schilderen na de houtrot reparatie

Als het hout aangetast is, adviseren wij om het hout ook te voorzien van een nieuwe verflaag. Dit biedt een extra beschermingslaag voor het hout en dit zal ook zorgen voor een betere uitstraling. Wij kunnen zowel het hout repareren als het hout schilderen. Zo hoeft u niet twee verschillende bedrijven in te huren voor beide werkzaamheden. Dit scheelt u tijd en energie en u hoeft maar te communiceren met één partij.

Contact over houtrot reparatie

Voordat u overgaat tot het herstellen van uw hout, kan het zijn dat u nog een aantal vragen heeft. Hoeveel gaat de reparatiekosten? En hoelang gaat het duren? Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen. U kunt telefonisch contact met ons opnemen op: 06-55761200. Maar mailen kan ook naar het volgende adres: info@pvandalenschildersbedrijf.nl. Door onze ervaring van 25 jaar bent u gegarandeerd van een vakman met ervaring die de reparatie uitvoert. Onze vakman werkt snel en efficiënt zonder dat dit afdoet aan de kwaliteit.